New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social

Cum îți alegi ochelarii care te pun în valoare

Cum îți alegi ochelarii care te pun în valoare

Purtăm ochelari ca să privim lumea clar, să corectăm problemele de vedere, să ne protejăm ochii de radiațiile soarelui și de lumina artificială. Dar, dincolo de asta, purtăm ochelarii cu atitudine și vrem să ni se potrivească în cele mai mici detalii, să ne reflecte personalitatea.
Noi punem accent pe îmbinarea armonioasă a celor mai performante lentile și estetica ramelor și ne face plăcere să te ghidăm în alegerile tale. Așa că în continuare îți vom povesti despre cum să îți alegi ochelarii ca pe un accesoriu care îți întregește stilul personal.

Află care sunt ramele cele mai potrivite pentru forma feței tale
O pereche de ochelari bine aleasă trebuie să amplifice trăsăturile tale cele mai plăcute.
Deși fiecare chip are unicitatea sa, există câteva forme ale feței în care ne putem încadra cu toții – este primul indiciu despre ramele ideale pentru tine.

 • fața rotundă: ți se potrivesc ochelarii cu rame dreptunghiulare, cu unghiuri bine definite. Optează pentru rame mai late, care accentuează chipul, și verifică la probă ca partea de jos a ramei să vină deasupra pomeților.
 • fața cu formă de inimă  – frunte mai lată, maxilar mai îngust: te avantajează fie ramele mai proeminente în partea de jos, fie ramele subțiri și discrete, cu formă rotunjită.
 • fața cu formă triunghiulară  – maxilar mai lat, bărbie mai îngustă (inversul feței în formă de inimă): alege ramele care sunt mai proeminente în partea superioară și cu o lățime mai mare decât cea a maxilarului, pentru a crea un echilibru. Faimoasele rame ochi-de-pisică se încadrează aici.
 • fața cu formă pătrată – ai o lățime relativ egală a frunții, pomeților și maxilarului: vei arăta excelent purtând rame cu forme rotunjite. Pentru că trăsăturile tale sunt foarte bine definite, ramele mai subțiri reprezintă o alegere bună. Un alt truc care echilibrează geometria feței pătrate este ca lățimea ramei să depășească puțin lateralele feței.
 • fața cu formă ovală: ai norocul să poți purta rame de orice formă și lățime. Folosește asta în avantajul tău și încearcă rame care ies din tipare!

Armonizează culoarea ramelor cu nuanța pielii tale
Odată ce te-ai lămurit în privința formei ochelarilor, următorul pas este să explorezi cromatica ramelor, în funcție de tonul pielii tale.
Tenurilor deschise, cu subton roz, le recomandăm să se axeze pe rame în culori reci: negru, argintiu, violet, gri, albastru sau, la polul opus, pastelate.
Dacă ai un ten deschis, cu subton galben, încearcă ramele în culori calde: auriu, cupru, piersică, beige, nuanțe de portocaliu, roșu, verde oliv.
Pentru tenurile măslinii, sunt inspirate ramele în culori puternice și reci: negru, alb, verde smarald, prună, argintiu, albastru.
Acestea sunt câteva principii generale și nu neapărat niște reguli fixe. Le poți adapta, desigur, și în funcție de gusturile personale.

Alege să ai două perechi de ochelari – una pentru job, alta pentru timpul liber
Personalitățile noastre au mai multe fațete. Poate că ziua suntem implicați în întâlniri de business, unde vrem să transmitem încredere și e nevoie să fim la patru ace, iar în timpul liber suntem creativi și ne place să ne îmbrăcăm relaxat sau excentric.
Ochelarii nu trebuie să ne limiteze. O variantă pe care mulți clienți de-ai noștri au adoptat-o este să dețină cel puțin două perechi de ochelari: una mai conservatoare și alta modernă, cu un design aparte.
Pentru ținutele de serviciu, îți sugerăm să alegi modelele clasice, în nuanțe neutre și să ocolești culorile tari, ori formele neobișnuite.
Pentru celelalte contexte, limitele le pui doar tu.

Urmărește tendințele
Sigur ai observat că ochelarii pe care îi purtai acum zece ani par depășiți astăzi. Moda în materie de rame de ochelari evoluează în tandem cu vestimentația; marile case de creație și-au extins activitatea și au dezvoltat branduri și linii de fashion eyewear.
Iată care sunt trendurile desprinse de pe podiumuri:

 • ramele transparente și translucide;
 • ramele late, cu forme geometrice;
 • ramele vintage, cu formă rotundă;
 • ramale supradimensionate, inspirate din moda anilor ‘70;
 • ramele subțiri, metalice;
 • ramele accesorizate cu cristale;
 • ramele în stil clubmaster, mai proeminente în partea de sus;
 • ramele cu partea superioară plată.

Le poți găsi la noi, pentru că una dintre preocupările noastre principale este să ne actualizăm constant stocul cu rame premium, din cataloagele designerilor de top.
Te așteptăm la probă pentru a descoperi care e combinația câștigătoare pentru tine!


Bineînțeles, opțiunile tale estetice trebuie să fie întotdeauna dublate de latura funcțională –  lentile de calitate, cu tratamente avansate, care susțin sănătatea ochilor.
În articolul următor vei afla despre cum să alegi cele mai bune lentile, așa că te invităm să ne urmărești în continuare.